Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересни снимки & коментари

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от lyuli
    вчера - 06. юни, във Варна!!!!!!!!!!
    Е па вие не видите ли снега наоколо...
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist
      Китна уличка, в елитен квартал, а държавата се казва ... Абсурдистан
      що ли ми е познато?
      в ква страна живеем
      Из "Речник на автомобилните марки"
      АЛФА Ромео-марка италиански супер автомобили,щангисти с неповторим дизайн,напълно обезумели,които си правят каквото искат и най-обичат да си играят със скучни и надути германци с емблеми "ГоУФ гтИ"

Comment

• Ето така се паркира:

--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
        sigpic

Comment

• колкото и да са те ядосали, оправя настроението
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

• тунинг made in Afganistan
            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
            www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

• И понеже, напоследък често се спряга думата спам във форума, ето малко инфо по въпроса.
              (знам че сте го чели, ама някой може да не е )

История на спама!

В превод спам означава вид консервирано свинско месо.
              Преди години, още преди появата на световната мрежа, британско театрално шоу, наречено Монти Питона представя скеч, наречен „Спам, спам, спам". В него мъж и жена в ресторант каквото и да си поръчат им сервират спам (консервираното месо) в различни варианти. Историята днес се оказва доста пророческа, тъй като самата сервитьорка е също толкова дразнеща, колкото и самия електронен спам днешно време.

Спам в самото начало на Интернет не е имало, въпреки че електронната поща е била доста популярна по това време. Все пак нека не забравяме, че Интернет е създадена като военна и научна мрежа и не е имала нищо комерсиално в замисъла си.

Едно от първите спам писма е било изпратено от служител на Диджитъл Икуипмънт Корпорейшън (Digital Equipment Corporation) като целта му е била да се изпрати на абсолютно всички имейл адреси в АРПАНЕТ (ARPANET), тогавашното име на днешната Глобална мрежа.
              По-късно студент на име Дейв Роудс (Dave Rhodes) публикува реклама за пирамидална финансова структура в новинарска група. На практика това не е било имейл, но концепцията е била същата - все повече и повече хора прочитат съобщението му, чието заглавие било „НАПРАВЕТЕ.ПАРИ.БЪРЗО!!" (MAKE.MONEY.FAST!!).

През 1993 Ричард Депю (Richard Depew) предлага да се въведе ред в новинарските групи като се назначат модератори, които да контролират съдържанието. Той също така написал програма, която трябвало да премахне част от постовете и която в последствие се оказала с бъг (грешка) и вместо да изтрие постовете генерирала нови 200 такива с еднакво съдържание. Това вбесило администраторите на групата, които нарекли това спам.
              Спам според съвременните виждания първи са пуснали господата Кантор (Cantor) и Сийгел (Siegel) през 1994 г., които публикували в 6000 новинарски групи едновременно реклама за лотария за зелена карта. По-късно съобщили на масите, че са спечели доста пари от това тяхно деяние.
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Полезните страни на БИРАТА

Древните шумери първи развили изкуството на биреното производство. Те ползвали топла бира за гаргара на устата и вътрешна употреба при зъбобол.

През Средновековието пиели бира за изхвърляне на камъни от бъбреците и за лечение на физическо и психическо изтощение.

Проф. Кох, който открил причинителя на холерата споделял мнението на свои чешки колеги, че бирата я лекува. Опустошителните епидемии от холера в Европа рядко засягали работниците в средновековните пивоварни.

Бирата широко се използвала и като козметично средство за подмладяване на кожата.

Пиенето на бира с мярка е здравословно

Бирата изкарва канцерогенните вещества от организма и намалява риска от ракови заболявания.

Бирата извежда солите на алуминия от тялото и този ефект не може да се постигне с никаква друга течност. Една чаша бира, изпита на гладно очиства стомаха и го освобождава от излишните секреции, което е много полезно при повечето видове гастрити.

Хората, които употребяват умерено алкохол (респ. бира) страдат наполовина от сърдечни удари, при това без значение от възраст, тегло, спортни навици. Те живеят по-дълго от абсолютните въздържатели.

Бирените екстракти имат противовъзпалителни свойства

Алкохолът оказва добро въздействие върху костите и предпазва от остеопороза, също така от заболяването Паркинсон (въпреки че никой не знае точно как и защо).

Бирата защитава организма от радиация

Слабоалкохолната бира действа добре на трениращите, дава сили и премахва мускулната треска. Въглеродния диоксид в бирата стимулира стомашната секреция и кръвообръщението в мускулите, мозъка и органите на тялото ти.

Благодарение на ниското съдържание на калций и повече магнезий, бирата предпазва от жлъчка и камъни в бъбреците.

Преработеният ечемик е източник на лесно смилаеми фибри, които подпомагат нормалната функция на червата, забавят смилането и абсорбирането на храна и намалява нивото на лошия холестерол. Самата бира не съдържа холестерол и е с ниско съдържание на захари.

Горчивите вещества от хмела в бирата подтискат нежеланото въздействие на алкохола.

Бира срещу снощен махмурлук

Бирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Някои активни вещества от хмела в бирата имат успокояващо, обезболяващо и сънотворно действие.

В скандинавските страни бирата е официално разрешен антидепресант.

Хората, които приемат нормално количество бира са по-жизнени, по-щастливи и по-позитивни.

Оказва се мит и дълбоко насаденото схващане, че бирата е виновна за т.нар. бирено коремче. Всъщност виновни са начина на живот и най-вече бирените мезета.

Бирата е с ниска калорийна стойност. Можеш да си направиш дори диета с бира, тъй като тя засища и по-скоро намалява теглото. Иначе казано бирата не е враг на стройната фигура.

Напоследък бирата намира приложение и в балнеологията. В Чехословакия отвори врати първия в света бирен спа център. Тъмна прясно варена бира е основната съставка във всички лечебни и козметични процедури.

Чудесно е, че бирата и доброто здраве вървят ръка за ръка... но не забравяй, че дозата прави отровата!

Един от най-възхитителните аспекти на бирата е, че се комбинира перфектно с почти всички видове храни. Глътка ледена бира придава по-добър усет към ястието.

Бирата не е враг на природосъобразния начин на живот. Здравословната и питателна храна с чаша бира е перфектен начин да се почувстваш добре и зареден с енергия. Така е.

Comment

• Първоначално публикувано от bager
                  Полезните страни на БИРАТА

...

Пиенето на бира с мярка е здравословно

....

Чудесно е, че бирата и доброто здраве вървят ръка за ръка... но не забравяй, че дозата прави отровата!

...

и защо умните глави не са казали каква е мярката/дозата?

п.п. ако и този трактат не отвори очите на Живко, не виждам спасение за неговата, обладана от анти-бирен дух, душа
                  Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                  My Red Love
                  AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче
                    п.п. ако и този трактат не отвори очите на Живко, не виждам спасение за неговата, обладана от анти-бирен дух, душа
                    ниможи туи и заклет биромразец

Comment

• Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                      My Red Love
                      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                        sigpic

Comment

• Вартбург офроуд! Има и лебедка, а до колко е Вартбург, не знам.

Comment

• Мечтата на Тиграта - лепенка Абарт

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

• ей така става като забравиш да оставиш на скорост или на ръчна

Жена, естествено...
                              Lexus Is200
                              Honda CBR 600 F4i

Comment

• долетяло по жицата (мързи ме да оправям правописните недостатъци):

Българският език - най-богат!

Събрали се учени - лингвисти на симпозиум, за да обсъждат езиковите проблеми. По едно време така се обърнала посоката на дискусията, че всеки взел да хвали колко съвършен е неговият език, как дадено чувство можело най-добре да се изрази и т. н. Нашият представител слушал, слушал, па накрая му писнало да слуша глупости, станал и теглил следната реч...
                                "Дами и господа, моите почитания към вашите езици, но няма по-богат и цветист език от българския. Ето тук съм ви приготвил няколко примера в подкрепа на твърдението ми:

1. Кажете, има ли някой език на тази планета, на който да има дума, означаваща нещо средно между "капе" и "тече"? Няма такъв. Аз съм проверил специално. А на български има - "църцори".

2. Има ли някой език, на който да има 4 степени на сравнение - няма. А на български има - далече, по-далече, най-далече; на майната си. Или - готина, по-готина, най-готина, бафмааму.

3. Има ли език, в който да има минало незапомнено време? Хе хе - няма. А на нашенски има - Бил съм се бил напил.

4. Имате ли вие бъдеще евентуално време в миналото? Нямате. А ние имаме - щял съм бил да работя.

5. Колко начина имате по заобиколен начин да кажете "не знам", когато ви питат нещо? Общо взето всичките се свеждат до един: "I don't know" "No idea" "I got no clue". А вижте ние колко по-заобиколно можем да го кажем: "Казва ли ти някой!"; "А сега де!", "ебеш ли му мамата!", "а - сега ме хвана!"

6. И накрая, господа - хайде кажете - има ли език, в който да има една такава дума, която да може да замести всяка друга дума в този език? Няма! А на Български има -това е думата "такова".

На последната б- та точка американският делегат не повярвал и казал "Не го вярвам това, че една дума може да замести коя да е дума в езика, аз лично ще проверя това!" Разбира се Мr. Smith заповядайте в БГ да проверите!
                                И така мистър Томас Смит хванал самолета, прелетял океана и още веднага на аерогара София решил да пробва вълшебната дума. Отишъл на информацията и казал: "Моля ви, таковайте ми едно такси" - няма проблем, служителката набрала един номер и таксито пристига.
                                Изненаданият Мистър Смит се качва в таксито и казва на шофьора: "Моля ви таковайте ме до най-луксозния хотел в София" - няма проблем - бум в Шератон. Още по-изненадан отива на рецепцията и казва:
                                "Моля ви таковайте ми една стая за 5 нощувки" - няма проблем регистрират го дават му ключа и момчето му занася багажа до стаята. Томас е като треснат, но продължава да тества думата не вярвайки на ушите и очите си - сяда в ресторанта и казва:
                                "Моля ви таковайте ми мешана такова с шопска такова и едно такова Каберне Совиньон" - след малко иде мешаната скара, шопската салата и виното. "Oh my God, he was right - it really works" признал накрая Тома неверни. На сутринта станал и тръгнал към банята, но се сетил, че предишната вечер му направила впечатление една старинна сграда недалеч от хотела и един минувач го информирал, че това е Централна Баня, та нашият човек решил да я пробва как е, щото в неговата модерна държава няма такива работи. Влезнал човека да се къпе, но там нямало четка с дълга дръжка, с която да си търка гърба и той помолил един пич да му сапуниса гърба с думите
                                "Моля ви, таковайте ме отзад". При което оня се оказал услужлив човечец - (ми чужденец все пак - няма да го оставим с впечатлението, че не сме гостоприемни я!) -и съответно го "таковал".
                                Томас Смит останал доста изненадан от събитията, но си замълчал (все пак чужда държава, може пък тук това да е нормално) и като се върнал в Щатите -споделил си преживяванията, при което доцент Ганев се плеснал по челото и казал, о, аз забравих да ви предупредя колега, че "таковане" се спряга неправилно на гол гъз ...
                                Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                                My Red Love
                                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Working...
                                X